Antigua

Bugün Antigua’da dolaştık. Kolonyal mimarinin hakim olduğu ufak bir kasaba. Bana geçen sene gördüğüm Bolivya’nın Sucre şehrini hatırlattı.

Bir on dakika yürüme ile şehri yukarıdan gören haçın olduğu yere çıktık.

Antigua
Antigua

Buraya insanlar yaşam ucuz olduğu için İspanyolca kurslarına geliyorlar. Güvenli bir yer olması da bir başka etken. İspanyolcaları da Arjantinlilerden falan bin kat daha temiz ve iyi.

Meydanda 5B’nin ATM’sinden 2000 quetzal çektim. Dolar bozdurmaya göre bir on lira kayıp var. O kadar doları yanında taşımaktan daha iyi.

Öğlen yemeğini 20 quetzala Rincón Típico’da yedik. Et soğuktu ve baş belam kişniş tabaktaydı. Böylece herkesin favorisi bu yeri ben beğenmedim. Ama müşterisi çok olduğuna göre benim şanssız bir günüme denk geldi.

Quinceañera
Quinceañera

Fotoğrafta görülen kız bir Quinceañera, yani on beş yaş seremonisinde. Çocukluktan genç kızlığa geçişi temsil eden bu törenler Latin Amerika ülkelerinde çok yaygın ve genelde kilisedede bir ayin ile başlıyor.

Burada benzinin litresi iki lira civarında. Bu da ek bilgi olsun.

Akşam fotoğrafları aktarırken bir gigalık kartı bozdum. Buralarda bu xD kartı bulmak imkansız, kaldık makinenin on fotoğraflık hafızasına 🙁

Bir Cevap Yazın