Chichicastenango ve San Pedro

Antigua’dan çıkıp yaklaşık üç saat bir yolculuktan sonra Chichicastenango’ya geldik. Burada haftada iki kere, Perşembe ve Pazar günleri Mayalar pazar kuruyor.

Geçen hafta gösteriler yüzünden pazar kurulamamış, o nedenle dün acentalar shuttle bileti satma konusunda kararsız kaldılar. Ama akşama doğru olay biraz netleşti. Shuttle’a Chichicastenango’ya kadar q80 verdik. Buraya daha ucuza Chicken Bus ile de gelebilirdik. Buradan Atitlán gölü kenarında bulunan San Pedro La Laguna’ya ise q65 ödedik. San Pedro’ya direkt giden öbür arkadaşımız ise q70 ödedi.

Pazarı ve mezarı gezdik. Mayalarla haşır neşir olduk. Renkli bir atkı aldım. Gördüğüm kadarıyla, dünyanın her tarafında olduğu gibi iş fabrikasyona dönmüş. Aynı ürünler her yerde var. Ama pazar güzel, tavsiye ederim.

Maya Mezarlığı

Burada dört saat kadar kaldıktan sonra tekrar minibüse bindik. Dağları, virajları aştık ve Atitlán gölü kıyısında bulunan San Pedro’ya geldik. Ufak, hippy ortamı bulunan bir sahil kasabası. Burada fiyatlar  Antigua’ya göre daha ucuz. Kişi başı dorm 30 ila 50 quetzal arası. Yani ortalama on lira. Oda fiyatları ise 100 quetzal, yani kişi başı yine 50’ye geliyor. Burada ayrıca aynı Antigua’da oldugu gibi İspanyolca kursları var. Göle girilebiliyor, sabahın soğuğunda göl kenarında çamaşır yıkayıp, aynı zamanda yıkanan kadınlar seyrediliyor, ot kokuları etrafı sarıyor. Özellikle son nedenden dolayı İsraillilerin favori yeri.

Mayaların Pazaryeri
Mayaların Pazaryeri

Akşam bir İnternet kafede File Recovery programı ile dün uçan fotoğrafları kurtardım ama kart gitti. Linux yüklü bir makine bulsam hallederim diye hala umudum var.

Akşam Hotel Fé’nin bir odasını arkadaşla paylaştık ama burayı pek tavsiye etmiyorum. Manzarası güzel ama gerisi tırt… Burada gördüğüm en iyi hostel Casa Blanca ama İsrailliler kapatmış, pek yer bulunmuyor

Atitlan Gölü
Atitlan Gölü
Önceki İçerik
Sonraki İçerik

Bir Cevap Yazın