Montevideo

Montevideo’da Red Hostel’de kalıyorum. Konum olarak çok iyi bir yerde. Eski bir bina, yüksek ötesi tavanları var. Serin ve ferah. Tavsiye ederim. Hostelden çıkınca 18 de Julio caddesinde Gaucho heykeli var. Bu heykelden Ciudad Vieja, yani eski şehire kadar olan hat şehirde görülecek şeylerin toplandığı yer.

Sokaklarda dolaşma

Hostelden, hemen çıkınca, 18 de Julio’nun bir paralelinde, aslında daha çok akşam gidilen Mercado de Abundancia var. Burada restoranlar da yemek yenip, tango gösterisi izlenebilir. Alt katı ise el işleri pazarı. Buradan ana caddeye çıkılırken turizm ofisinden bir harita alınıp devam edilebilir. Fotoğraf için eski binalar, alış veriş için pasajlar, restoranlar. Uruguay alış veriş için pahalı olabilir ama meraklısı illaki özgün bir şey bulabilir. Sonra Plaza Cagancha ve Plaza Independencia. Bu noktadan sonra eski şehir başlıyor, geceleri tehlikeli imiş. Gündüz bir problem yok. Girince solda, tiyatro binasının karşısında Bursa Kebap var. Eski şehirde taş kapıdan geçip Sarandi caddesinde yürüyünce, yine el işleri pazarı var. Özellikle kilisenin olduğu Plaza Matriz’de.

Buradan beş altı köşe ilerleyip sağa dönünce de Mercado de Puerto’ya geliniyor. Burada restoranlar, odun atesinde alev alev, etleri pişiriyor. Görüntü müthiş, fiyatlar biraz turistik, zaten yemek yiyenlerin çoğu turistler. En az yirmi otuz liraya karın duyurulur ama bende Uruguay pesosu bitti, o nedenle marketten sandviç alıp idare ettim. Elimde kalan son Arjantin parasını da bozdurdum ama iki adım daha yürüsem yüz pesoda üç lira kazanacaktım. Bir sosis parası…

Sonra… Montevideo bu kadar. Yarın pazar günleri kurulan Feria de Tristan pazarı var ona gideceğim. Öğleden sonra da saat altıda Rosario’ya otobüs kalkıyor.

Bu şehrin her tarafı deniz ama denizi yok. Böyle bir kaç şehir daha tanıdım. Bence İstanbul’un en büyük farkı burada. Merkezler deniz ile iç içe. Kıymetini bilelim…

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

Bir Cevap Yazın