Montevideo yolunda

Geç kalktım, hazır bilgisayar varken bloga fotoğrafları yükledim. Öğleden sonra sırt çantasını toparlayıp Punta del Diablo’nun terminaline yollandım. Bileti Rutas del Sol şirketinden almıştım, otuz beş lira. Otobüs yeni ve temiz. Şoför tarafı genelde olduğu gibi ayrılmış, yol görünmüyor. Ara kapı kapalı ama kaptanımızın dibine kadar açtığı müzik bize kadar geliyor, adam rocksever. Ellerinde parmakları kesik eldivenler, tam şekil…

Otobüste yolcu olarak sadece tatilden dönen öğrenciler var. Bağırış, çağırış gidiyoruz. Ekspres servis olduğundan dört saatte Montevideo’ya varıyoruz. Yolculuk yeşil, geniş düzlüklerde otlayan inekleri seyrederek geçiyor. Montevideo’ya varınca Buenos Aires gibi bir şehir beklerken, Asunción’a benzer bir yer buluyorum. Bazı evlerde hırsızlığa karşı elektrikli tellerden var. Zaten yol boyu gördüğümüz manzara da Güney Afrika’ya benziyordu.

Tres Cruces Otobüs Terminaline varınca önce Arjantin, Mendoza’ya gidecek otobüs bakıyorum. Haftada bir olan servisler bana uymuyor, ben de 135 liraya Arjantin’in Rosario şehrine bilet alıyorum. Tres Cruces terminali aynı zamanda bir alış veriş merkezi. Bir taksi ile hostelworld’den rezervasyon yaptırdığım Red Hostele gidiyorum, on lira tutuyor. Hostelworld sitesinde 25 dolar yazıyordu. Hostelin geceliği 18 dolar civarında. Dormitorio’da ranzalar hariç bir tekli yatak var, onu alıyorum.

Şehri gezme

Sonra şehri dolaşmaya çıkıyorum. Akşam oluyor, dükkanları kapatıyorlar. Eski mahallede tezgahlar toplanıyor. Şehir merkezi geniş tek yön yollar, heykeller vesaire ile daha çok Buenos Aires’i andırıyor ama oradaki yüksek bina yoğunluğu yok. Şehrin merkezinde Artigas diye birinin heykeli var, adamların Atatürk’ü olmalı. Hostele dönünce Wikipedia’dan bakmak lazım. Sokakta bir hamburger yiyip hostele dönüyorum.

Hamburger beş lira
Hamburger beş lira

Gece karnavalı görmeye gidiyorum, altı cuadra aşağıda, ama kalabalıktan bir şey görmek imkansız. Bu karnaval caddede yapılıyor. Bu arada polis itekleyerek birini kalabalıktan çıkarıyor. Adam sarhoş, polise vurmaya çalışıyor. Tekrar kalabalığa giriyor. Polis bu sefer adamı karga tulumba uzaklaştırıyor. Birisi elbiselerini ve sırt çantasını ortaya bırakıyor. Bir çocuk da alıp bir kenara koyuyor. Geçen sene çok olay olunca, bu sene polis sayısını artırmışlar. Ama yine de buradaki insanlar büyük kamera ile gitme dediler. Zaten fotoğraf çekecek bir ortam yok.

Arjantinde şehirler arası otobüsler için www.plataforma10.com sayfası kullanılıyor

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

Bir Cevap Yazın