Montevideo, Feria de Tristán

Bugün saat 18’de Rosario’ya giden Ega şirketinin otobüsüyle Uruguay’dan ayrılıyorum. Yani, geldiğimden biri üçüncü kez Arjantin’e giriş yapacağım.

Bugün pazar ve şehirdeki tek aktivite Tristán pazarı. Ben de iyi bir turist olarak kahvaltıdan sonra oraya gittim. Pazar oldukça geniş bir alana yayılmış, akla gelebilecek her türlü şey tezgahlarda. Sebze, meyveden, motor parçalarına, hediyelik eşyalardan mobilyaya, kitaptan evcil hayvana kadar.

Tezgahlarda zapallito diye bir sebzeyi ilk kez gördüm, kabak cinsi bir şey olmalı. Tezgahtar elma gibi çiğ de yenir dedi.

Saat on bir’den sonra kalabalık arttı. Koltuk altlarında termoslar ile mate içenler, çoluk çocuk bu üç buçuk milyonluk şehrin hemen hepsi buraya akın etti. Tezgahlarda normal paketli ürünler kadar, evinde işe yaramayan ıvır zıvırı satan bir sürü insan da mevcut. Sadece eski objektif gibi fotoğraf malzemesi satan görmedim. Bir de kitap tezgahlarının çokluğu dikkat çekici idi.

eSonuç olarak pazarda nerdeyse üç saat dolaştım. Şimdi hostelde otobüs saatinin gelmesini bekliyorum. Terminale uluslararası yolculuk olduğundan check-in için 45 dakika önce çağırdılar.

Yarın sabah gece üç gibi Rosario’da olacağım. O saatte ne yapacağım bilmiyorum. Hostelden birileri, güvenli yer, terminal etrafında kalacak bir sürü yer var dedi. Hedef Mendoza. İnternetten baktığım kadarı ile otobüsler akşam yedi gibi kalkıyorlar. Sabahı bir edeyim, gider biraz şehirde dolaşırım diye düşünüyorum.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

Bir Cevap Yazın