Buenos Aires, asado

Bugün arkadaşlarımın daveti üzerine epey şehir dışında bulunan evlerine, tipik bir Arjantin asadosu için gittim. Asado, bildiğimiz mangal.

Burzaco diye bir mahallede oturan arkadaşlarımın evine ulaşabilmek için metro-banliyö treni kombinasyonunu kullandım. Tren gişelerinde “pago exacto” yazıyor. Bilet almak için parayı bozdurup tam vermek lazım, yoksa para üstü alamıyorsun. Dönüşte bozuk param yoktu, Canan peronda görevliye bozuk parası yok dedi. O da tamam, geç dedi. Yani tren bedavaya geldi. Gerçi ücreti 1.35 pesos, 50 kuruş. Zaten gişe kapalıydı, para veren kimseyi görmedim.

Metroda bira

Banliyö trenleri bayağı eski, bugün korkunç nemli bir sıcak var. Trende en çok işi bira-su satıcıları yapıyor. Biz de alkollü içki diye kahvelerde bile satılmayan bira burada sudan ucuz ve işte böyle banliyö treninde satılıyor.

Sonra metro aşaması da bayağı sauna modunda geçti. Metro burada yüz sene önce yapıldığından trenler peronlar çok eski. Camlar açık olmasına rağmen sıcak dayanılmaz. Metro bir lira olmuş ya, vagonlara “para vermeyin, üzerinden atlayın” yazıları yapıştırmışlar. İsyankar milletin hali bir başka oluyor. Bizde olsa polis copu kafaya indirip, gazı da dayar, öyle isyana falan mahal bırakmaz, maksat demokrasimize zarar gelmesin 😀

Gece sokaklarda

Akşam hostelde kahvaltıda tanıştığımız Şilili bir kızla yakında bulunan Plaza Cortazar’a gittik, Serrano da deniyor. Ambiyans müthiş. Tam vardığımızda mahallenin dans ve müzik grubu geldi. Hepsi yaldızlı, işlemeli elbiseler yaptırmışlar. Bir tanesinde Che işlenmişti. Gecenin o nemli, boğucu sıcağında üç yaşından yetmiş yaşına kadar olan topluluk, hopladılar, zıpladılar. Fotoğraf makinesini götürmediğime pişman oldum.

Şilili kız, sürekli bizde kızlar asla böyle giyinmez, dedi durdu. Gözü sürekli mini şortlar, etekler, dışarı taşmış göğüslerde idi. Şili’nin daha tutucu olduğunu buralarda herkes söylüyor. Bu arada evi couchsurfing’de kayıtlı imiş. Öyleyse Santiago’da sende kalayım dedim. Olur dedi.

Gece on ikide, dışarıdaki sıcağa dayanamayıp bira içmek için klimalı bir yere girdik. Güzel bir masa bulduk. Garson daha yemek servisi yapıyoruz. Sadece içecek alacaksanız bir saat sonra gelin dedi.

Hafta sonu diye onda başlayan akşam yemeği on ikiye kadar sarkıyor. Burada insanlar sabaha doğru, gece saat iki, üçten sonra bar, klüp için çıkıyorlar. Şilili kız bizde saat dokuzda çıkılır dedi. Zaten çay içmeleri, mazbutlukları falan anladığım kadarıyla bu Şili ahvali bize daha fazlası ile benziyor. Gidince göreceğiz.

Bir Cevap Yazın