Vientiane, ilk gün

Bu sabah önce Vietnam konsolosluğuna gidip vize işlemlerini yaptırdık. Burada bir çok acente ve otel üzerine cüzi bir şey koyarak vize işlemlerini yapıyor, ama pasaportu onlara teslim etmek gerekiyor. Konsolosluk ise gerekli formu doldurup bir vesikalık fotoğraf aldıktan sonra pasaporta bakıp geri veriyor. Biz vizeyi çarşamba istedik 50 dolar ücret aldılar. Aynı gün olursa 20-30 dolar daha fazla, ertesi gün olursa galiba bir 10 dolar fazla alıyorlar. Bir de önemli, Vietnam kapıdan vize bazı şartlar dışında vermiyor. (Bu sonradan değişti, şimdi sadece Türkiye’den alınabiliyor)

Daha sonra hemen yakında bulunan Fransa’dan alıntı zafer kapısından geçip buranın en önemli pazarı Talat Sao’ya vardık. Bu pazar Tayland’ın pazarları ile kıyaslanamaz. Ürünler düşük kalite ve fiyatlar pek ucuz değil. Bir de yanına modern bir bölüm yapmışlar, biraz kasaba kalitesi havası var.

Öğlen, Tom Yum corbası içme denemesi yaptım, başarısızlıkla sonuçlandı. Her ne kadar içinde kişniş, yani Pak Hom Phoom (doğrusu bu, geçen yanlış yazmışım) yok deseler de, vardı. Marketten aldığımız yoğurt ise bir garipti.

Akşam Hollandalı kızlarla buluşup yemeğe çıktık. Khop Chai Deu (Kop Çay teşekkür ederim demek) iki, üç katlı, kafeteryası, barı, canlı müzik barı ve restoranı olan bir yer. Müşterileri genellikle yabancılar, kapıda Hummerlar, cipler var, yani buranın Etileri ayarında. Bizim yediğimiz, Karides, kalamar, tavuk ızgara ve bilumum teferruat 30 YTL tuttu. Valla burada sosyete olmak kolay. Yemeklerde tek arıza, herhalde lüks olsun diye, her şeye bolca ketçap dökmeleri idi.

Yemekten sonra canlı müzik olan bar kısmına geçtik. Elemanlar gayet güzel çalıyorlardı. Her zamanki gibi gece 24 olmadan otele yönlendik. Gece boyu bir yerlerden müzik sesi geliyor, anladığım kadarıyla bir yerlerde yasal olmasa da partiler devam ediyor.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

Bir Cevap Yazın