Vientiane, ikinci gün

Bu sabah önce kaldığımız yeri değiştirdik, sahil yolundan biraz içeride Riverside Hotele yerleştik. Dragon’a göre 2 dolar daha ucuz, gecelik 20 dolar. Burası bayağı iyi, bizim çoğu 4 yıldız otel kalitesinde. Dragon Lodge’da hakkını yememek lazım iyi idi.

Bu sabah yine Hollandalı kızlarla birleşip bir tuk-tuk ile Buda Park’a gittik. 30 Km’lik yolu bir saatte aldık. Yolun yarısı bozuktu, bayağı sallandık. Tuk-tukçu ile 150 000 Kips’e anlaştık. Ama değdi, yeni yerler gördük, park beklediğimizden küçük olmasına rağmen güzeldi. Parkta bin bir çeşit Buda bulunuyor.

Dönüşte That Luang isminde Laos’un sembolü olan anıta uğradık. 5000 Kips giriş parası vermemekte olurdu, zaten dışarıdan görülüyor, ama biz de turizmden yaşadığımızdan halden anlarız, verdik 70 kuruş giriş parasını, dolandık etrafında. Burası onlar için çok önemli…

Az önce şu an bulunduğum İnternet kafeye gelirken, yine tekne tayfasından Hollandalı bir çift ile karşılaştık, yarın için sözleştik. Genelde “bekpekir” tayfası aynı rotayı yapıyor ve bir şekilde bir yerlerde karşılaşılıyor.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

Bir Cevap Yazın