Siem Reap yolunda

Dün Mekong Expres Limuzin otobüs servisinden buralara göre 10 dolar gibi abartılı bir ücrete Siem Reap biletini almıştık. Sabah 8.30 otobüsü ile yola çıktık ve 6 saat yolculuktan sonra Siem Reap’a vardık. 4 dolarlık otobüslerden farkı ne diye sorarsanız sanırım tek fark bu otobüsün amortisörleri sağlam, içerisi temiz, kahvaltı ve su. İngilizcesi anlaşılmayan bir host yol boyunca konuştu. Otobüs eski ama koltuklar rahat… O kadar. Değer mi? bilmem ama ilk defa buralarda rahat bir otobüs yolculuğu yaptık. Yol asfalt, iki şerit. Vietnam kadar olmasa da, yine motosikletler, okul çıkışı bisikletli öğrenciler yollarda. Daha az yapılaşma var ve yeşillik miktarı az. Son bilmem kaç yılda Kamboçya’nin ormanlarının %70’i yok olmuş dersem olayı anlarsınız.

Yukarıdaki fotoğrafdaki panoda herhalde kadına şiddete karşı bir şeyler var. Seyahat ederken yerel insanların böyle gündelik problemlerinden pek haberdar olunamıyor. Ancak İngilizce çıkan yerel gazetelerden falan bazı güncel olaylar anlaşılabiliyor. O da, ne kadar yazıyorlarsa…

Yol kenarlarında aşağıdaki sahne çok görülüyor. Bunlar benzin istasyonları, elbette motosiklet, mobiletler için.

Siem Reap’ta Arzu’nun daha önce belirlediği Populer Guesthouse geldik, yer varmış. Güzel temiz, bahçesi de güzel, fiyatı da… 9 dolar, artı 1 dolar sıcak su için, geniş rahat bir oda.

Burası biraz Laos’taki Luang Prabang gibi. Merkezde Batılılara hizmet veren hoş restoranlar ve barlar var, fiyatlar dolar üzerinden ve buralara göre pahalı.

Yarın bütün bu bölgenin, yani gezdiğimiz dört ülkenin en önemli tarihi mirası olan Angkor tapınaklarını gezeceğiz…

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

Bir Cevap Yazın