Doha – Bangkok

Erkenden, saat 4.30’da kalktik, bir minibüs bizi alana götürdü. Giriş kuyruğunda, bizi Hintli, Tibetli olduğunu sandığımız işcilerin önüne aldılar, bu işçilere resmen beşinci sınıf insan gibi davraniyorlar. İlk geldiğimiz gün de görmüştüm. Havaalanı içinde, klimali bölümde oturan bu gariban işcileri beyaz entarili bir Arap “yallah” diyerek dışarı kovmuştu. Doha’da en çok görülen şeylerden biri de para yollama ofisleri ve önündeki kalabalıklar. Bu göçmen işçiler, ayda 100 dolara çalışıp bir de ailelerine para gönderiyorlar.

Suvarnabhumi Havalimanı

Bangkok uçuşu altı buçuk saat sürdü. Ben Arzu’ya yıkık dokuk bir havalimanı göreceğimizi söylerken, yeni açılan Suvarnabhumi’den habersizdim. Resmen ağzım açık kaldı. Bizim Atatürk havalimanının iki katı ve bir tarzı var. Bir rehber olarak en çok problemsiz bir şekilde gruplarını alan turist otobüsleri dikkatimi çekti. Bizimkiler sadece konuşuyor. Atatürk havalimanının mimarları boş boş şişineceklerine gitsinler de bir turizm ülkesinin havalimanı nasıl olurmuş görsünler. (Bu yazıdan yıllar sonra İstanbul’a daha büyük bir havalimanı yapıldı, yine turist otobüslerine bir yer yok.)

Bangkok

Khaosan’a vasıl olma

Bangkok’ta sırt çantalıların kaldığı ucuz hosteller Khaosan caddesi civarında. Oraya gitmek icin en kolay yol, dışarıdan 1. kata inip, sol başta Airport Express gişesini bulmak. AE2 numaralı otobüs, 150 Baht. (6 YTL) (2011 yılında kaldırıldı)

Khaosan’a varınca Arzu’nun daha önce saptadığı bir kaç guesthouse ya da hostele baktık, hepsi dolu idi. Bir sokak arkada arkadaşımız Selim’in önerdiği yere gittik, o da dolu idi. Hemen yanında Baan Sabai’de sıcak sulu bir oda bulduk, 450 Baht, 18 YTL. Burada hostellerde garip bir olay var, parasını vermek istememize rağmen yer ayırtmıyorlar, yarın gelin çıkanların yerine girersiniz diyorlar (İnternet öncesi dönem).

Odaya yerleştikten sonra Khaosan caddesinde bir tur attık, çoğu batılı yaşlı-genç turistler, gezginler, barlar, satıcılar, kızlar, Tibetli kadınlar, tam bir kargaşa yoksa insanat bahçesi mi demeliyim, velhasıl görülmesi gereken yerlerden biri.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

Bir Cevap Yazın