Bangkok, üçüncü gün

Tapınak ziyaretleri

Bugün biraz turistlik yapacağız. Yürüyerek Büyük Saray ve Zümrüt Budanın bulunduğu komplekse gittik. Bizim Topkapı Sarayı gibi, ama daha ihtişamlı. 250 baht giriş ücreti ile hazine, ana bina ve ayrı bir saray gezilebiliyor. Bugünlerde her yerde Buda’nın kutsal rengi sarı hakim, insanların çoğu sarı tişört giymiş, çünkü bir kaç gün sonra kralın 80. yaş günü kutlanacak. Sarıyı, bir çok yerde bayraklarının orta rengi lacivert ile kullanıyorlar, yani bütün Tayland’lılar doğuştan Fenerbahçeli.

Daha sonra uyuyan Buda’yı ziyaret ettik. Ücreti; 100 baht. Budist tapınaklara ve evlere girişte, bizim camiler ve evler gibi ayakkabı çıkartılıyor. Yatan Buda, tam 48 metre uzunluğunda, dev gibi. Geçen gelişimde, artık doğru mu yanlış mı? bilmiyorum. Bu uyuyan Buda’nın salı günü doğanlara ait olduğu söylenmişti. Bu nedenle, kendisine ayrıca bir sevgim var.

Şehirde turlama

Çıkışta, sahili izleyip kurutulmuş balık pazarına girdik. Sakın ilk gün gitmeyin, koku pek dayanılır olmayabilir. Bir kaç gün geçince insan bir nebze olsun alışıyor. Oldukça ilginç bir yer.

Oradan biraz daha yürüyüp sahilde güzel, modern bir kafe bulduk. Sonra da çiçek pazarını ziyaret ettik. En ilgimi çeken, sebze bölümünde gördüğüm kara lahana idi. Bizim hemşehriler buralara kadar gelmiş dedim.

Yine Pantip

Öğleden sonra yeniden Pantip’e gittim. Sonunda aradığım şeyi 1100 bahta buldum. Bu bir hard disk kasası. Fotoğrafları hafıza kartından direkt içindeki hard diske kaydediyor. İçine 2090 bahta bir 2.5 inch, 80 GB hard disk aldım. Aynı zamanda harici disk olarak da kullanılabiliyor.

Gece yakında bulunan bir bara gittik. Çalışan kızlar önce Arzu’ya kötü kötü baktılar ama sonra garsonlardan biri “balayında mısınız?” diye sorunca bakışları değişti. Slovenyalı kamyon şoförü emekli bir amca ile bir süre sohbet ettik, her sene buraya geliyormuş, şimdi de oğlunu bekliyormuş. Birlikte Koh Phangan adasına, meşhur Dolunay Partisine, gideceklermiş. “Dünyanın en muhteşem şeyi” diyor, kafa Ay’a çıkıyormuş. Burada uyuşturucu çok katı bir şekilde yasak, ölüm cezası var ama sanırım kızlar olayında olduğu gibi turistlere belli ölçüler içinde bazı şeyler serbest.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

Bir Cevap Yazın