Flores’e varış

Sabah yedide Semuc Champey ile Lanquín arasını bir ufak Kia kamyonet kasasında geçtik. Languín’de shuttle’lara bindik. Odayı paylaştığımız kızlar Antigua’ya biz yukarı Flores’e gidiyoruz.

Nehir Geçişi
Nehir Geçişi

Yolculuk on saat sürdü ve yorucu oldu. Flores’e varınca daha önce bir çok Türk gezginin kaldığını İnternet’ten okuduğum ve iki gün önce bizden ayrılan Murat’ın kaldığı Los Amigos hostele yerleştik. Dormlar 45 quetzal.

Flores karayla bağlantısı olan ada şeklinde bir kasaba. Los amigos ise tipik, artık nesli tükenmeye yüz tutan hostellerden. Güzel bir avlusu, hızlı bir interneti var. Dorm’un yan tarafı açık, burada da sanki açık havada gibi yatılıyor. Anladığım kadarıyla burası genelde çok sıcak bir memleket ama bu aralar biraz serin. Battaniye yerine ince bir çarşaf koymuşlar. Tişört ile yatmama rağmen, pek üşümedim. Mağaranın buz gibi sularına girdikten sonra soğuğa dayanma eşiğim arttı galiba.

Guatemala'da bir köy
Guatemala’da bir köy

Yarın Tikal harabelerini ziyaret edeceğim. Diğer arkadaşlar gibi öyle ince ince inceleyip, güneş doğuşu, dolunay bekleme gibi etkinliklere pek merakım yok. 125 quetzala bir öğlen turu alır, piramitleri de görmüş olurum. Bu bana yeter. Maya yılı olmasa belki ona da gitmezdim. Yıllardır dünyanın orasında burasında tapınak, piramit görmekten gına geldi. Zaten hava yağmurlu ve kapalı, sabahın üçünde dördünde gidenlerin de güneşi göreceğine şüpheliyim. Bir de piramitlere giriş parası var. Onu da yarın ödeyince yazarım.

Şimdi birileri, ya madem gına geldi ne arıyorsun orada diyebilir. Sadece burada olmak hoşuma gidiyor. Yolda olmak. Bonus olarak da, öğlen de olsa, Maya geyiği yılında orada olacağım. Fazlası Şam’da kayısı 🙂

Belki ilerki yıllarda ilgim yeniden doğar, daha detaylı gezerim. Şimdilik gidip bir ön inceleme yapayım.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

1 Yorum

  1. “Şimdi birileri, ya madem gına geldi ne arıyorsun orada diyebilir. Sadece burada olmak hoşuma gidiyor. Yolda olmak. Bonus olarak da, öğlen de olsa, Maya geyiği yılında orada olacağım. Fazlası Şam'da kayısı :-)”
    Ağzına eline sağlık, çok güzel yazmışsın.
    İyi Yolculuklar.

Bir Cevap Yazın