Varkala

Dün akşam Merlin diye bir balık yedim. Kılıç balığı gibi, boyu bir metreden fazla. 10 santimetre kadar fileto 200 rupi. Tadı gerçekten lezzetli, balık gibi balık idi. Malum bu Okyanus bölgelerinde, sıcak sularda, lezzetli balık bulmak biraz zor.

Ucuz yerde kalmanın bedeli dün gece sıcaktan hemen hemen hiç uyuyamamak oldu. Odanın üstü beton, çatı falan yok. İkinci katı çıkacaklarmış. Binayı yığma yapıyorlar. Balkonları taşıyan kolonlarda ise demir yok, plastik bir boruyu kalıp olarak kullanıp, betondan kolon yapıyorlar. Bu en ufak baskı da bu yapı elemanının kırılması demek. Umarım burası deprem bölgesi değildir.

Bir balık tezgahı
Bir balık tezgahı

Bu sabah Cafe del Mar’da kahvaltı yaptık. Menüsünde bugüne kadar görmediğim gerçek kahve, capuccino vs. var. Normal bir kahvaltı en fazla 4 lira tutuyor. Akşam yemeği de 6 lira desek, günlük yemek masrafı 10 lira. Bir 10 lirada kaldığımız yer, sonuç günlük zorunlu harcama 20 Türk lirası.

Hindistan’da görülen en ilginç sokak satıcısı tiplerinden biri de “haritacılar”. Hemen hemen ilk günden beri, her yerde, turistlere, duvar tipi, iki ucu borulu, Hindistan ve Dünya haritalarını satmaya çalışan bu satıcılar, burada plajlarda da bulunuyor. Yani, hangi turist, o boyutta bir haritayı alır. Her gittiği pansiyonun duvarına mı asacak, burada ilkokul mu açacak?… Bir muamma vesselam…

Bir de darbuka satıcıları var. Gerçekten güzel ses çıkarıyorlar ama taşıması zor aletler.

Darbuka ve harita satıcıları
Darbuka ve harita satıcıları

Burada, Varkala Beach’te başka yerlerde olmayan bir şey daha var, Diş Hastanesi. Hindistan’la biraz ilgilenenler sokak dişçileri ile ilgili fotoğrafları falan görmüşlerdir. Burası modern bir yere benziyor, implant bile yapıyorlarmış. Gözküken o ki bu hizmetler yabancılar için. Çünkü buraya yerlileri pek sokmuyorlar. Her köşede bir ayurvedik tedavi merkezi var. Akşam sahilde bir sürü insan yoga yapıyor. Velhasıl her taraftan “sağlık” fışkırıyor..

Plajda yoga yapanlar
Plajda yoga yapanlar

Bir ilginç olayda, şu an bulunduğum İnternet kafede wi-fi bağlantıya izin verdiler. Bu ana kadar geçtiğimiz şehirlerde, hostellerde, İnternet kafelerde hükümet yasakladı diye izin verilmiyordu. Ayrıca Varkala’da denediğim her iki yerde İnternet ve bilgisayarlar gerçekten hızlı ve dev akülerle enerji kesilmelerine önlem almışlar.

Şimdilik bu kadar, birazdan denize ineriz, akşama yine bir balık yaparız. Hayat zor bu Hindistan ellerinde :mrgreen:

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

Bir Cevap Yazın