Hanoi dönüş

Bu sabah kahvaltıdan sonra grubun diğer dört elemanını ve rehberi öbur tekneye bırakıyoruz, onlar bir gece de adada kalacaklar, biz ise geri döneceğiz. Bu tur çeşitli şekillerde yapılabilir. Bizim seçtiğimiz, iki gün dedikleri bir gece tekne konaklamalı. Olayı uzatıp adada konaklamalı, treking yapmalı ya da daha lüks teknelerde kalmalı seçenekleri var. Fiyatlar da ona göre değişiyor. Biz hava kapalı olduğu için bunu seçtik, ama güneşli bir zamanda, gelinirse daha uzun kalınabilir. Adalarda treking falan da yapılabiliyor. Gerçekten fantastik bir yer.

Şimdi, yeniden limana dönüyoruz, tipik bir turistik restoranda öğle yemeği yiyoruz. Yol yine aynı, boş, dolu fark etmiyor, saatte kırk, elli kilometre ile gidiyoruz. Vietnam’da korna çalmak milli spor. Otobüsler, kamyonlar, motorlar hiç durmuyor, ama bizim turizm şoförü, sanırım tembihli, hiç kornaya basmıyor. Adam kıvranıyor ama araçta turistler var. Sanırım bizi bıraktıktan sonra eve gidene kadar kornaya basıp elini hiç çekmiyordur. Bir de çift şeritli yolda biri sollama yapacağı zaman hemen öndeki sağa, karşıdan gelen sola çekiliyor, sollayan ortadan geçiyor. Bunu öyle pratik hale getirmişlerdi, trafik hep akıyor.

Kalma işini gelmeden önce ayarlamıştık. Win Hotelde 22 dolarlık odalardan birine yerleştik, güzel ve temiz bir otel. Kafelerin olduğu Hang Hanh caddesinde. Resepsiyoncu Türkiye deyince, hemen Fenerbahçe diyerek ayrıca bir gönlümü kazandı.

Akşam buranın modern alışveriş merkezlerinden birine gittik, dört katlı bir yer, bizdekilere göre küçük sayılır. Adidas, Nike fiyatları ucuz gibi ama aynı kalite mi bilmem, elektronik pahalı gibi. Diğer şeylere bakmadık.

Gece dokuzda su kuklaları şovuna gittik, bileti iki gün önce almıştık, burada çok popüler ve biletleri erkenden almak lazım. Gösteri bir saat sürüyor, bayağı eğlenceli. Gelenlere tavsiye ederim.

Bu akşam Noel, şehrin merkezindeki gölün ve biraz ilerideki kilisenin, abartmıyorum, etrafını binlerce motosikletli tamamen kaplamış durumda. Evet burada az da olsa bir Hıristiyan cemaat var ama anladığımız kadarı ile millet Noelden çok işin eğlencesinde. Yoksa burada resmi tatil falan değil. O kalabalıkta birisi sırt çantasının fermuarını açıyor, o kolay açılan yer benim yemlik bölümüm içinde sadece broşürler var. Kızla göz göze geliyoruz, sanki bir şey olmamış gibi fermuarı kapatıyorum.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

Bir Cevap Yazın