Cakes by Ersoy

Bugün pastacılık yaptım, hem de dünyanın en iyi şeflerden biri ile. Burada bizi misafir eden arkadaşımız Arda, ünlü pasta ustası Wade ile çalışıyor. Evin bitişiği atölyeleri. Tüm pastalar elde yapılıyor ve dünyanın her tarafından evlenmek için Cape Town’a gelenlerin düğünlerinde boy gösteriyorlar. Cape Town’un önemli turizm gelirlerinden bir tanesi de bu düğün turizmi. Wade bazen siparişleri bir sene öncesinden alıyor, Çiftler de İngiltere’den, Almanya’dan gelip burada evleniyorlar.

12 Apostol Spa Hotel

12 Apostol Spa Hotel bunlardan bir tanesi, geceliği ortalama $800. Bu otele pasta götürdük, ben de içini görme fırsatı buldum. Şimdi bunları görünce, mesela Pamukkale otellerini “mas” turizme nasıl kurban ettiğimizi daha iyi anlıyorum, ya da bütün gelişmelere rağmen İstanbul’un bir Avrupa-Asya olayını kullanamamayı. Türkiye’ye gelen turist sayısı 30 milyonları bulacak ama bu çok basit detayları kaçırıyoruz.

Biz oradayken Wade’in bir öğrencisi, bir yarışmada madalya kazandı ve onu ustası Wade’e ithaf etti, biz de bunu ulusal bir kanaldan izledik. Her sene bir sürü insan üstüne para verip Wade ile çalışmak isterken, ben bedava bu şerefe nail oldum. İnternet Sayfası Cakes by Wade

Sonra da pastayı teslim için Cape Town’ın epey dışında, şarap bölgesinde bir spa otele gittik. Onlar pastayı kurarken, havuz başında oturup bir fanta aldım. Hesabı öderken eleman yedili bir şey dedi. Para işlerine hep Arzu baktığından hala olayı karıştırıyorum. Fiyat çok ucuz gelince on katını verdim. Bu arada hemen Türk lirasına çevirip “lüks otel ama bir fanta da 17 lira bayağı kazıkmış” diye düşünürken, eleman gülerek paraları geri verdi. Fanta sadece 1.7 lira imiş, yani müşteri dışarıdan da gelse, bakkal ile aynı fiyat.

Pasta hazır

Onlar pastayı kurunca bende “resmi fotoğrafçı” olarak pastanın sağlam bir şekilde teslim edildiğini belgeledim. Tabi, bu pasta böyle sunulmayacak, sonra süslemeci gelip olaya son şeklini verecek.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

Bir Cevap Yazın