Kovalam, yanık vaziyetler

Bugün geç kalktık. Biraz dünkü kitaba devam ettim. Zaten başka da Türkçe kitabım yok. Bir de NTV Tarih dergisi. Dergiyi okudum. Böyle uzun gezilerde kitap taşımak bayağı sorun. Genelde hostellerde okumalık kitaplar bulunuyor ama yüzde 90’ı İngilizce.

Kovalam plajının öbür tarafı
Kovalam plajının öbür tarafı

Dün fark etmedim ama bayağı yanmışım. Bir tane aleo-veralı yanık losyonu aldım. Bir kahvaltı yapıp, bilgisayarın başına oturdum. Artık akşama doğru, güneş biraz etkisini kaybedince denize girerim.

Kovalam planının deniz fenerinden görünüşü
Kovalam planının deniz fenerinden görünüşü

Şu an Kerala eyaletindeyiz. Kerala Trakya’dan biraz büyük ama 32 Milyon nüfusu var. Halkı Malayam denilen bir dil konuşuyor ve 1950’lerden beri demokratik yoldan iktidara gelmiş ve gelen komünist parti tarafından idare edilmekte. Hindistan’ın en gelişmiş bölgesi, okuma oranı %90, aynı zaman da suç ve intihar oranları da en yüksek olan eyalet. Burada topikal iklim koşulları var, her taraf yemyeşil, palmiyeler, hindistan cevizi ağaçları ile kaplı. Sonuç olarak daha önce bulunduğum Kuzey Hindistan’a hiç benzemiyor. Herkesin dediği gibi daha bir “Avrupai” Hindistan.

Kovalam Deniz Feneri
Kovalam Deniz Feneri

Akşama deniz fenerine çıktım.  Yukarı çıkma yabancılara 25Rs. Ayrıca fotoğraf makinesi için bir 20 rupi daha ödeniyor. Sadece saat 15-17 arası ziyaret edilebiliyor.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

Bir Cevap Yazın