Mabul adası

Dünkü günü, ufak tefek, Mabul adası çevresinde şnorkel yaparak geçirdim. Hava çok güzeldi. Gene çeşit çeşit balıklar gördük, mesela anemon balıkları, bolca müren, barrracuda ve adını bilmediğim bir sürü güzellik. En çok hoşuma giden ise, en güzel balıkların hep sarı lacivert olması.

Bugün adayı terk ediyoruz, saat 16’ya kadar burdayız ama hava kötü, bazen yağmur yapıyor, hafiften fırtına var. Akşama Semporna’dan otobüse binip Sabah eyaletinin başkenti Kota Kinabalu’ya gidiyoruz. 9 saatlik bir yol.

Uncle Chang’da çok güzel vakit geçirdik. Sipadan Song şarkısını öğrenirken, adamların gitarının telini kopardım, ona bile bozulmadılar. Umarım bir gün yine buraya yolum düşer.

Tayland’da o kadar güneş altında kalıp yanmamıştım, ama burada bir gün önce hava kapalı diye aldanıp, uzun uzun şnorkel yapınca, tüm günü yanık kremleri ile geçirdim. Şnorkel yaparken bir deniz elbisesi yoksa en azından bir tişört giymeyi unutmayın!

Karaya varınca yine Semporna’da biraz dolaştık. Bir kaç genç geldi, bizimle fotoğraf çektirmek istedi, olur dedik, bayağı mutlu oldular. Turistiz ya insanlara değişik geliyor demek.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

Bir Cevap Yazın