KL’de doğum günü

Bugün Çin yeni yılı arifesi, her yer kapalı. Akşama kutlamalar olacak herhalde. Malezya’da hatırı sayılır bir çoğunlukta Çinli var ve ticaret hemen hemen onların ellerinde. Dün öğlene doğru bir anda şehir boşaldı. Elektronik ağırlıklı Low Yat plazaya gideyim dedim, öğlen dükkanların yarısı kapalı idi. Oradan Imbi plazaya geçtim, orası tamamen kapalı idi. Az buçuk gördüğüm kadarı ile elektronik Tayland’da biraz daha ucuz, bir de Singapur’a bakacağım.

Bu vesileyle bu Çin yeni yılından bahsedeyim. Vietnam’dan beri nereye uğrasak bir Çin yeni yılı kutlandı. Bunun sabit bir tarihi yok mudur? Her köyün ayrı bir tarihi mi var, Öbürleri arefesi miydi? velhasıl anlamadım gitti. Türkiye’ye dönünce bir daha Çin Yeni Yılı kutlanıyor haberi duyarsam inanmayacağım.

Hostele dönerken, Sung Plaza ile BB plazanin köşesinde, Şehrin en işlek yerinde, baktım birisi Maraş dondurması satıyor. Kayserili imiş, bu köşeyi kapalı iki sene olmuş. 5R’te torpilli bir dondurma yedim, fena değildi.

Akşama yine Payzın ile buluştuk, bugün benim doğum günüm. Bizi, Petronas’ın karşısında 34 katlı Traders Otelin teras katına götürdü. Mutlaka tavsiye ederim, gece görüntü muhteşem. En pahalı viski 12 YTL kadar ki, Türkiye’de en ucuz barlarda bile bu fiyata içemezsin.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

Bir Cevap Yazın