Borneo – Sabah

Bugün Air Asia ile Borneo adasına geldik. Borneo adasının kuzeyinde Malezya’ya bağlı iki otonom bölge var. Biri Sarawak, öbürü de su an bulunduğumuz Sabah. Biletleri İnternet’ten aldık, gidiş dönüş 180YTL tuttu. Fiyatlar çok değişken, erken rezervasyon her zaman daha iyi. Air Asia yeni moda ucuz özel hava yolu şirketlerinden bir tanesi, uçakta içki ve yiyecek ücretli ama ucuz sayılır. Bindiğimiz uçak yepyeni, temiz bir Airbus idi. Deri koltukları vardı. Sadece, bütün ucuz hava yolu şirketlerinin uçaklarında olduğu gibi koltuk araları çok dardı.

Sabah pansiyondan ayarladığımız taksi ile hava alanına gittik. 80R verdik. Air Asia’nın terminali, Malezya’nın süper modern hava alanından biraz uzakta. Bu nedenle taksi 10R daha pahalı. KL hava alanı şehre 50Km uzaklıkta. Uçuşumuz sabah 7.20’de olduğundan saat 5.45’de yola çıktık. KL ile hava alanı arasında yeni inşa edilen süper modern başkent Putrajaya ile Cyberjaya şehirleri bulunuyor.

KL’den hava alanına gitmek için çeşitli yollar var. Bir tanesi hızlı tren ama iki kişi olunca taksi ile neredeyse aynı fiyata geliyor. Öbürü, normal 8R olan otobüsler, ama sabahın o saatinde uğraşmak istemedik. Daha önceki gelişimden hatırlıyorum, gündüz trafiğinde otobüsle hava alanından şehre ulaşmak bir buçuk saat falan sürüyordu.

Yaklaşık iki saat bir uçuştan sonra Tawau’ya geldik. Sabah otonom bölge olduğundan iç hat uçuşu gibi elini kolunu sallayıp giremiyorsun. Bir form dolduruluyor ve pasaporta şu tarihte Sabah’a girmiştir diye bir damga basılıyor. Hava alanından 95R verip taksi ile Semporna’ya geçtik. Fiyatlar sabit, hava alanında bir gişe var, taksi fişi alınıyor ve sıradaki taksiye biniliyor. Yolculuk yaklaşık bir saat sürdü. Semporna şehri dalış kurslarının bulunduğu şehir. Dünyanın en ünlü dalış merkezlerinden Sipadan’da dalmak için buraya gelmek lazım.

Semporna’da Dragon Inn’de yer buluyoruz. Oda 66R. Kahvaltı dahil ama kahvaltı dedikleri bir çay ile yağlı bir dilim ekmek. Bu sefer deniz üstünde bungalovlarda kalıyoruz. Yani tsunami gelse kaçacak yer yok. Hava kapalı, yağmur, fırtına. Plaj şehir dışında imiş, taksi 10R’e götürüp getiriyormuş. Yani buraya denize girmek için değil dalış yapmak için geliniyor. Şehir ufak bir şehir, Müslümanlar çoğunluk, türbanlı kadınlardan bu hemen anlaşılıyor.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

Bir Cevap Yazın